tijd

locatie

aanmelden

kosten

docente

Corrine Schot

  • Erkend yogadocente
  • Herboriste
  • Mind-Walk coach

10 Weekse Herstel yoga serie

Yoga bij Kanker

Herstel yoga is een speciaal voor (ex) kankerpatiënten ontwikkeld mind-body programma. Het biedt ondersteuning en veiligheid in het herstel en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. 

Herstelyoga is toegankelijk voor iedereen die steun zoekt in het herstel-verwerkingsproces bij en na kanker, met of zonder yoga ervaring. Iedere oefening is aan te passen aan de fysieke mogelijkheden van het lichaam na de diagnose kanker. Het is geschikt zowel tijdens als na de medische behandelingen ter ondersteuning van het verwerken van het proces op weg naar herstel. Yoga geneest de ziekte niet, maar kan helpen bij het herstel en de vewerking ervan.

Herstel yoga bij kanker verlicht lichamelijke en psychische klachten en maakt gebruik van veilige en effectieve yoga en andere mind-body technieken zoals houden en bewegingen (Asana’s) oefeningen om de ademhaling te verbeteren (Pranayama’s), ontspanningsoefeningen en meditatie/mindfulness & compassie.

Herstel yoga is effectief tijdens en na de behandeling voor kanker. Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf -herstellend vermogen te versterken en gezondheid- en psychische klachten te verminderen. Ook mensen die na behandeling niet meer beter worden, zogenaamd palliatief, kunnen veel baat hebben bij herstel-yoga om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Alle oefeningen zijn er op gericht het aangeboren zelf – herstellend vermogen van de mens te versterken en lichamelijke en psychische klachten te verminderen. Er wordt geoefend in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Een persoonlijk intake is altijd onderdeel van het programma.