Back-Mitra

Je rug zal je dankbaar zijn voor dit geschenk

‘Mitra’ betekent ‘vriend’ in Sanskriet. De BackMitra zal weldra de beste vriend van jou rug worden.

Wat is de BackMitra?

BackMitra is een effectief hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het sterker maken van de rug. Met het dagelijks doen van 10 to 15 minuten aan eenvoudige oefeningen zal je rug geleidelijk soepeler worden en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijk kromming. Bij regelmatig gebruik zal de houding verbeteren en merk je dat je meer energie krijgt.

Je rug terug naar zijn natuurlijke gezonde toestand

Door de BackMitra te gebruiken begin je druk uit te oefenen op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe beter uitgelijnde positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans om te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in zijn nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

 

Loslaten van spanning, stijfheid en vermoeidheid

Lichaamshouding verbetert en je krijgt meer energie

Verlichten en voorkomen van pijn in het heupgegebied, de rug en nek- en schoudergordel

Herstellen van de mobiliteit

Rugpijn

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen. Raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt, het begint pijn te doen.
Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, kan de bloedstroom verbeteren en kan de rugpijn minder worden.

BackMitra helpt

De BackMitra helpt bij het loslaten van spanning, stijfheid en opgespelde vermoeidheid. Je lichaamshouding verbetert en je krijgt meer energie.
Ook helpt hetzij het verlichten en voorkomen van pijn in het heup gebied, de rug en het nek en schoudergordel en het herstellen van de mobiliteit.

BackMitra biedt ondersteuning

In therapeutisch werk bij onder andere:

CTS (carpool tunnel syndroom)
Frozen Shoulder, Rotormanchet letsel
RSI ( Repetitive Strain Injuries, muisarm)
RMD ( Repetitive Motion Disorder)

BackMitra ondersteunt

Je yoga beoefening met name bij houdingen waarbij flexibiliteit van de schoudergordel vereist is (bijv. de hond, schouderstand etc)
De BackMitra gebruiken we regelmatig in de yogalessen voor de vaste yogagroepen, maar ook geef ik workshops met de BackMitra zie agenda

www.backmitra.nl Guy Haymaekers ontwerper van de BackMitra (op deze website vind je mij onder gecertificeerde BackMitra trainers).

Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, kan de bloedstroom verbeteren en kan de rugpijn minder worden.