Kruiden

Leven met de natuur

Stel je open voor de natuur

Het beleven van kruiden is net als yoga, verbinden en beleven.

Eerbied en Passie voor kruiden

Vanuit een diepgewortelde eerbied en passie voor kruiden en hun toepassingen kwamen de kruiden opnieuw om de hoek toen ik zelf ziek werd.
Voor klachten ging ik kijken in kruidenboeken die ik in de kast had onbewust was ik altijd al wel met kruiden bezig. En intuïtief wist ik wat ik nodig had. De boeken bevestigden dit …

Tweede Natuur

Het bleek een soort tweede natuur voor mij om op terug te vallen. Eerder in mijn leven had ik al overwogen om een opleiding te volgen op dit gebied. Nu voelde ik dat het er tijd voor was, maar in de vorm van beleven bij heks en kruid.

Beleven en Verbinden

Het beleven van kruiden net als de yoga , verbinden en beleven. De kruiden hebben me zoveel laten zien en heeft ook bewust gemaakt dat ik leef met de natuur. Wij zijn soms zo vervreemd van de natuur en soms ook van ons lichaam. Met yoga maak je verbinding met je lichaam en door de kruiden maakte ik contact met de natuur. Ik zag zoveel in de natuur gespiegeld naar mijzelf.

Alles is een eenheid en het is mooi om je daar bewust van te zijn en dan dit te gaan voelen en te leven samen met alles, vooral in de natuur wordt dit zo voelbaar…

Inspireren

Het is leuk om te ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft. Ik wil graag iedereen inspireren met de natuur, ik hoop dan ook dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt…ik hou van de natuur en van kruiden een liefde en heb zelf zoveel geleerd ontdekt, onderzocht. 

Op het gebied van kruiden bied ik aan:

Bach Bloesems

remedies

Bach Bloesems

consult

Kruiden

seizoensworkshops

Kruidenzeep

handgemaakt

Bach Bloesems remedies

Innerlijke onrust

Het leven is geen rechte en vlakke weg, ieder mens krijgt te maken met bochten en hobbels. Je gemoedstoestand kent ook hoogten en diepten. Blij en ontspannen kan in omslaan naar neerslachtig, moedeloos of een gevoel van innerlijke onrust.
Een oorzaak van ziekte kan liggen in “hoe we omgaan met onszelf, met anderen, met de omstandigheden van het leven”

Behandel de oorzaak, niet het gevolg

Bach bloesemtherapie maakt gebruik van 38 verschillende tincturen, die ons helpen onze emoties in balans en evenwicht te brengen en houden. Ze dragen bij om te voelen wie we zijn.
De bloesemremedies helpen je om te gaan met de gevoelens die je in het dagelijks leven uit balans kunnen brengen.
Ze ondersteunen en helpen geestelijke rust te herstellen zodat je de gelegenheid krijgt om je eigen kracht en balans te herstellen door middel van het eigen natuurlijke genezingsproces.

Bach Bloesems consult

Hervind je balans

Bij bach bloesem begeleiding ligt de nadruk op het hervinden van je persoonlijke balans en authentieke zelf. Samen brengen we in beeld wat er in je leven speelt en waar je aan wilt werken. Met welke gevoelens gaat dit gepaard? Wat zou kunnen helpen om je emoties en stemmingen in balans te brengen zodat je weer lekker in je vel komt te zitten? Welke bloesems kunnen hierbij ondersteunend werken?

Eerste consult

Het eerste consult of intake duurt een of anderhalf uur . Het is een verkennend gesprek waarbij je uitgebreid advies en uitleg over de werking van de bach bloesem remedies krijgt. Na afloop van het consylt krijg je een gebruikersflesje met een meest passende bloesemremedies mee.

Vervolg

In een vervolggesprek bied ik je ondersteuning in de processen die je doormaakt, veranderingen die plaatsvinden en hoe de bloesemremedies je hierin geholpen hebben en of er aanpassingen nodig zijn.

Heerlijke, fijne yogalessen. Ontspannen sfeertje! Niets moet, alles mag. Lieve yogalerares, met rustige stem, die mij ver weg laat zakken.

- Wilma -

Het is mijn uurtje om zoveel mogelijk opgebouwde spanning te verwijderen uit het lichaam. Ik kijk er iedere week naar uit!

- Marjan -

Kruiden-seizoensworkshops

Verbinden met de seizoenen

Handvaten om je te verbinden met de seizoenen, bewust zijn met de natuur.. natuurbeleving.

Kruiden zijn het hele jaar te vinden. En toch kent ieder seizoen hoofdrolspelers en thema’s die het lichaam als vanzelf lijken te ondersteunen op punten die in dat seizoen extra versterking kunnen gebruiken.

Wat vertellen de seizoenen ons?

Het voorjaar/zomer staat voor reiniging van het lichaam met vervolg naar spijsvertering, het najaar vraagt om het versterken van de weerstand en het zenuwstelsel, in de winter verdienen de luchtwegen en de huid extra aandacht. Wat vertelt het seizoen ons eigenlijk?

Verbinden en beleven

Het is ieder seizoen mogelijk om bij mij workshops te doen. Meer over kruiden leren en vooral meer met kruiden beleven! Verbinden met het kruid.
Ook plukken we dan het kruid en gaan we een kruidenproduct maken met dit kruid, drinken dit kruid in de thee, én een gezellig hapje met dit kruid. Natuurlijk diepen we dit kruid uit.
Je gaat met een product en een syllabus naar huis!

Handgemaakte kruidenzeep

Liefde voor handgeplukte kruiden

Het idee om hangemaakte zepen te maken is mede geboren uit mijn liefde om te werken met eigen geplukte kruiden. Om onszelf te wassen met producten die we eigenlijk als het ware kunnen eten omdat de huid nu eenmaal het grootste orgaan is en dan ook vele voedings- en gifstoffen tot zich neemt.

Ingrediënten

De basis van de zepen bestaat dan ook voor 50 % uit kokosolie, 25 % saffloerolie, olijf of sesamolie. Al deze olieen gebruiken we zelf ook in de keuken en zijn een ware verrijking voor de huid. Aan het zeepproces voeg ik zelfgeplukte kruiden toe aangevuld met evt etherische olie van chi.

Uniek

Iedere zeep is een uniek exemplaar. Ik werk uitsluitend met biologische, plantaardige en diervriendelijke producten en de zeep is op mensen getest!