Yoga lesaanbod

Yoga, Herbs & Flow

Lesaanbod

Yoga is ervaren

Ik bied verschillende type lessen aan:

Hatha Yoga

klassieke yoga

Lichte Yoga

zacht & licht

Restorative Yoga

zacht & meditatief

Fusion-hormoon Yoga

vitaliteit & kracht

Stoel Yoga

milde houdingen op een stoel

Personal Yoga

1:1

Yoga isn’t about touching your toes,
its about what you learn on the way down

– Jigar Gor –

Hatha Yoga

Verbinden

Het woord Hatha bestaat uit twee tegenstellingen Ha; Zon en Tha; maan.
Deze vormen samen een eenheid, de één kan niet zonder de ander.
Yoga betekent verbinden, het is de brug tussen twee uiteen liggende elementen.

Lichaam en geest

Statische houdingen worden afgewisseld met dynamische waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt.
Zowel het lichaamswerk als het meditatieve komt aan bod. Evenwicht, inspanning en ontspanning.

Balans door oefening

Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimt.
Dit kan bijdragen tot groter innerlijk draagvermogen.
Een yogales bestaat uit oefeningen; asana’s, ademhalingsoefeningen; prana yama en meditatie en eindontspanning.
In de lessen is ook aandacht voor yogafilosofie. Door het oefenen van aandacht en bewustzijn kun je steeds meer balans ervaren.

Yoga is ervaren

Hatha Yoga is geschikt voor iedereen! Jong, oud, beginnend of ervaren. Het is niet belangrijk dat je iets kunt maar dat je het doet vanuit jouw mogelijkheden.
Yoga is geen prestatie, yoga is ervaren. Yoga is een manier om jezelf beter te leren kennen. Dat begint met respect voor hoe het nu is en het respecteren van je eigen grenzen. De oefeningen worden stapsgewijs aangeboden en begeleid.

 

Lichte Yoga

Bewustwording van Lichaam en geest


aandacht – adem – beweging – houding

voelen – ontspanning – verstilling

Lichte yoga is Hatha Yoga bedoeld voor mensen die de “gewone” yoga lichamelijk te zwaar vinden, maar wel de behoefte hebben om op een zachte, lichtere manier yoga te beoefenen, aangepast aan de eigen mogelijkheden. De nadruk ligt op je eigen lichaam te ontdekken, niet over je grenzen gaan en leren hoe je met weinig inspanning toch je lichaam kunt strekken en ontspannen.
Een balans vinden in doen en niet-doen.

De rode draad is de adem

In een wekelijkse les van 1 uur worden lichamelijke oefeningen gecombineerd met adem en ontspanning oefeningen om lichaam en geest in balans te brengen, te verbinden. We doen staande, zittende en liggende yoga- en ademoefeningen. Het zitten kan met een kussen of meditatiebankje. We beginnen altijd zittend met een meditatie aandachtsoefening voor het hele lichaam. En aan het eind van de les een liggende ontspanningsoefening. De rode draad door de hele les is de adem.

Ieder oefent met de eigen mogelijkheden en grenzen. Waar nodig worden de oefeningen aangepast. Wat is het verschil met een gewone hatha yogales? We doen geen zonnegroeten wel de Egyptische zonnegroet, geen kaars, ploeg, boog, vishouding om enkele te noemen. Er zijn nog zoveel andere houdingen die wel mogelijk zijn. We doen alles rustig met aandacht.

Heerlijke, fijne yogalessen. Ontspannen sfeertje! Niets moet, alles mag. Lieve yogalerares, met rustige stem, die mij ver weg laat zakken.

- Wilma -

Het is mijn uurtje om zoveel mogelijk opgebouwde spanning te verwijderen uit het lichaam. Ik kijk er iedere week naar uit!

- Marjan -

Restorative Yoga

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die geen inspanning van je vraagt. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door kussens, bolsters en dekens, hierdoor wordt je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. Comfort, ondersteuning en rust. De aandacht is gericht op ademhaling en lichaamsgewaarwordingen. Door middel van de adem crew je ruimte in gebieden waar al dan niet spanning voelbaar is. De hele les is gericht op vertraging, het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest. Een ontspannen lichaam en de focus op de adem maken de weg vrij voor een innerlijk schouwen. door de stilte in jezelf op te zoeken ontstaat er ruimte op verschillende niveaus fysiek(houdingen), het energie/emotionele lichaam(voelen) en het mentale lichaam (denken).

Bewustwordingsproces

Restorative Yoga brengt een bewustwordingsproces op gang. Dit bevordert zelfkennis en mindfulness wat leidt tot betere levenskeuzes en meer geluksgevoelens. Het stimuleert geduld, compassie en overgave. Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan biedt RY je de mogelijkheid te vertragen, jezelf zorgzame aandacht te geven en werkelijk tot jezelf te komen. De poses worden langer aangehouden soms wel 15 a 20 minuten zodat je voldoende tijd hebt om van de doe modus over te schakelen naar de zijn modus. Het parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd.

Zachtheid, rust en ontspanning

Restorative betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de gevolgen van dagelijkse stress en ondersteunt het zelfhelend vermogen. Restorative Yoga is geschikt voor mensen met spanningsklachten en burn-out, maar ook bij vermoeidheid, in een herstelproces van een blessure of ziekte, bij hormonale disbalans. Eigenlijk voor iedereen die behoefte heeft aan een rustpunt. als andere vormen van yoga te zwaar voor je zijn.

Fusion-Hormoon Yoga

Voor alle vrouwen

Hormoonyoga is een cadeautje voor iedere vrouw, het heeft heeft een positieve invloed op het hele lichaam en in het bijzonder op de hormoonklieren.
Daardoor kunnen de hormonen in balans komen zodat klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen.

Balans voor je hormonen

Alle yoga is erop gericht de werking van de endocriene klieren en de doorbloeding te bevorderen.
Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke, dynamische yogaoefeningen met een stevig ritmische bhastrika om de inwendige geslachtsorganen te stimuleren en een energiegeleiding, die de hormoonklieren met elkaar verbindt.
Door de drie pijlers in de hormoonyoga-Asana, Bhastrika en Energiegeleiding-komt er balans in de werking van de hormonen.

Kracht en vitaliteit

Hormoonyoga helpt je om te ontspannen,  om lekker in je vel te zitten en geeft energie, kracht en vitaliteit.

Altijd fijn

Als je geen klachten hebt, is hormoonyoga ook heel fijn en zinvol omdat het de vitaliteit en kracht vergroot.
De lessen omvatten Qi-Gong series, zonnegroeten en de dynamische Fusion hormoonyoga van Sylvia Mullaart, mede gebasseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodriques.

Happy hormones forever

Er is veel aandacht voor ontspanning aangezien stress een belangrijke oorzaak kan zijn van hormonale disbalans.
Aanvaard je hormonale problemen niet, ga aan het werk en krijg happy hormones for ever!

Stoel Yoga

Positief effect

Voor iedereen met werk waar veel gezeten wordt heeft stoelyoga een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid.
Maar ook voor mensen met een beperking of de oudere mens waarbij yoga op de mat niet haalbaar is, is dit een goede uitkomst.

Altijd en overal

Het fijne aan stoelyoga is dat je het overal en altijd kunt doen.
Zoals alle vormen van yoga bestaat ook yoga op de stoel uit bewegingsoefeningen(asana’s),
ademoefeningen (bewust ademen en prana yama oefeningen)
en meditatie en/of ontspanningsoefeningen.

Iedereen kan stoelyoga!

Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden die het lichaam biedt en je leert met behulp van de aanwijzingen om je fysieke en mentale grenzen te (h)erkennen en verkennen

Milde houdingen

Een les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Het is een bewegingsvorm die voor iedereen bereikbaar is ongeacht de fysieke lenigheid of het conditieniveau.

De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd.

Iedereen kan meedoen

Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken.
Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.
Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen.
Door bijvoorbeeld de houding te vertragen en te vereenvoudigen zodat iedereen mee kan doen.

Ontspannen en genieten staat voorop en belangrijk om te onthouden, al zijn de bewegingen nog zo klein,
het werkt krachtig in op zowel op het lichaam als de geest.

Personal 1:1 Yoga

Eén op één

In een personal yogales begeleid ik jou één op één. Ik luister naar jouw wensen en behoeften. Door middel van gesprek en yoga en vooral door doen en ervaren, voelen.

Bereiken wat jij wilt

Er is een breed scala aan mogelijkheden en technieken die jou kunnen helpen te bereiken wat je wilt. De les is aangepast aan jouw wensen, doelstellingen en eventuele lichamelijke beperkingen.

Onderzoek je mogelijkheden

Na een kennismakingsgesprek, maak ik een persoonlijke les en gaan we samen aan de slag. Dit kan eenmalig maar je kunt ook voor een bepaalde periode waaruit we kijken naar wat vraagt jou lichaam. waar jij aan wilt werken. Alles is mogelijk binnen jouw grens! We gaan samen kijken en ervaren …

Introductie in de yoga?

Is yoga nieuw voor je en wil je een basis vormen?
Aandacht specifiek op de adem, meditatie , klachten, houdingen daarin verdieping wat maar nodig is en daarin te werken
Er zijn zoveel verschillende yoga houdingen maar welke zijn belangrijk voor jou om te doen?

100% persoonlijke aandacht

We werken met yoga, ademoefeningen en meditatie. Er is ruimte voor persoonlijke inbreng.
Dit kan gewoon bij jou thuis maar ook in mijn praktijkruimte aan huis.

Yogalessen volgen bij corrine is fijn om naar toe te gaan, echt een uurtje voor jezelf, je lichaam en geest. Zou het niet willen missen!

- Anja -

Yoga bij Corrine is een aanrader. Een heerlijke les met ontspanning waarbij ze altijd goed aanvoelt wat de groep op dat moment nodig heeft. Het kopje thee nadien is een kado, even weer tot jezelf komen. Maar voor mij het allerbelangrijkste; doen binnen je eigen kunnen, geen pre

- Joyce -