Klankbad

Een onderdompeling in klanken en frequenties, even helemaal niets moeten

Zak maar in je lichaam uit het hoofd, matig je gedachten, parkeer je todo lijstje en kom in jou innerlijke rustpunt.

Beleving van klank & trilling

Je maakt een heerlijk comfortabel ligplekje op je mat waardoor je weg kunt glijden van wat je bezighield en mee kan drijven in het thema.

Al liggend onder een dekentje onderga je een beleving van klank en trilling die elke cel in je lichaam beroert. Alles stroomt, dingen die vastzitten komen vrij, een sensatie en diepe relaxatie op het zelfde moment.

Diepe ontspanning

Laat je mee voeren in diepe ontspanning, telkens wat dieper. Je weet misschien niet meer of je slaapt of wakker bent, of iets er tussen in.

Laat je verrassen door je eigen fantasie en inbeeldingen. Een klankbad brengt je terug naar een natuurlijke staat van ontspanning. Klanken zijn niet alleen hoorbaar, je kunt ze ook voelen.

De klanken veroorzaken trillingen zodat je op verschillende niveaus gaat mee vibreren, op fysiek niveau kunnen lichaamscellen en organen mee gaan resoneren en op gevoelsmatig en energetische niveau kun je verschillende uitwerkingen ervaren.

Hierdoor kun je in een diepe staat van ontspanning komen waardoor je vermoeidheid en stress kunt loslaten en indrukken kunt verwerken.

Andere instrumenten

Bij een klankbad maak ik naast Tibetaanse klankschalen ook gebruik van andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen klankkleur en klankduur en daarom ook een andere uitwerking.

Ontspanning

Het kan zijn dat de ontspanning enkele uren of zelfs een aantal dagen aanhoudt. Aangetrild door de klanken word je zo de mogelijkheid geboden om emoties te verwerken en los te laten. Verwerken is positief maar niet altijd fijn. Wees lief voor jezelf en neem rust en ruimte voor deze verwerking zodat je spanningen en emoties los kunt laten.
Aan de andere kant kan het zijn dat je juist heel goed slaapt na een klankbad en de volgende dag verkwikt wakker wordt. Ieder mens is anders en iedereen ervaart de effecten van een klankbad op zijn of haar manier.

Een klankbad brengt je terug naar een natuurlijke staat van ontspanning.