Verbinding met het hart
Voor mij komt het vooral neer op verbinding. Verbinding met mijn eigen hart en daarmee ook naar alles. De stilte toelaten in de dagen, naar binnen durven te keren en vanuit dáár op mijn eigen tempo weer naar buiten bewegen. Want dan heb ik ruimte daarvoor…..open en ik krijg er een glimlach van….het gevoel van moeiteloosheid vanuit daar en de stroming, en dan gaat het vanzelf….en ik kan niet anders meer…

Het toverwoord

Tijd en aandacht geven aan de dingen die voor mij essentieel zijn in het leven. Niet leven vanuit conditioneringen of overtuigingen die ik over heb genomen van de buitenwereld, maar steeds weer de stroom volgen vanuit mijn binnenwereld. En hier steeds opnieuw voor kiezen elke dag doen, doen, en doen is echt het toverwoord…

En daar hoort ook een natuurlijk leven bij. Hoe maak ik liefdevolle keuzes die in harmonie zijn met de aarde? Hoe kan ik dankbaar genieten van alles wat ons gegeven wordt, zonder mezelf te laten leiden door hebzucht? Wat eet ik, wat draag ik, wat smeer ik op mijn huid? Ook op deze gebieden voel ik een enorme behoefte naar simpel en bezield.

Het fundament

Grootse dingen beginnen altijd klein. Voor mij is de verbinding met mijn eigen hart het fundament van een simpel en bezield leven. En daar word ik dagelijks in bevestigd. Elke dag komen er mooie harten naar mij toe, een voorbeeld de foto van het hart van een boom, stenen, blaadjes, maar ook hartjes dat je het totaal niet verwacht en ja dat is dan echt een hartje… wat een cadeautjes …maar ook veertjes de kleine dingen die zoveel inhoud geven in mijn leven….

Wat voor mij belangrijk is om dagelijks te doen, dit zijn tegelijkertijd ook mijn ankerpunten waar ik contact maak met mezelf en daardoor ook kan verbinden met alles om ons heen:

Stilte:

ik merk dat de verbinding sterker is als ik iedere dag de stilte op zoek. deze ruimte met niets vind ik altijd zo genieten opladen, ruimte creëren ……gewoon zijn.

Natuur:

vaker alleen in en met de natuur zijn. Ik wandel graag in de natuur met onze hond Pip, dit dagelijks. Maar ook alleen kan ik erg genieten. Meditatief te zijn met alles om me heen in de natuur. Luisteren naar de wind, stromend water, de voetstappen op de aarde, het zonnetje, of juist ook door de regen wandelen.,

Yoga:

voor het ontbijt verbinding maken met mezelf op mijn yogamat. De gedachten die ik op dit moment heb, struggles, zorgen, dingen die goed gaan, reflecteren etc. Beginnend altijd met een meditatie, vervolgens prana yama en daarna voelend wat heeft mijn lichaam nodig qua beweging. Ik hoef mijn wekker niet te zetten mijn lichaam vraagt het is een pré elke dag. Met mezelf verbinden en vanuit daar de buitenwereld in.

Cadeautjes

Ik zie dit als cadeautjes  want ik geniet daar echt intens van…. in plaats van moetjes. Wat die moetjes dat is het niet, is een behoefte vanuit binnen waar ik gehoor aan geef en mijn dagelijkse leven is letterlijk en zo ondersteunend is en vanuit daar kan ik stromen… mijn werk en privé’ smelten dan ook samen als ik niet werk is alles wat ik in mijn werk doe er zo ie zo… is mijn leven!

Wat nog meer voedend is voor mij:  mijn moestuin in. We zijn dit jaar echt helemaal zelfvoorzienend, kruiden, genieten met mijn gezin, wandelen, vuur, kaarsjes aan, heerlijk  keutelen.

Mocht je ook het verlangen hebben om de verbinding met het hart te versterken, dan kun je jezelf dezelfde vraag stellen. Wat voor kleine cadeautjes zou je jezelf kunnen geven gedurende de dag? Gun het jezelf om te voelen…steeds weer…

Ik denk echt dat verbinding het antwoord is op veel vraagstukken die we nog hebben. Verbinding met onze essentie en daarmee de essentie van alles om ons heen: de dieren, de planten, de elementen, het universum. Als we het diepe besef kunnen voelen dat alles één is, dat we onderdeel zijn van een magisch geheel, worden we precies wat we mogen zijn….