Restorative Yoga

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die geen inspanning van je vraagt. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door kussens, bolsters en dekens, hierdoor wordt je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. Comfort, ondersteuning en rust. De aandacht is gericht op ademhaling en lichaamsgewaarwordingen. Door middel van de adem crew je ruimte in gebieden waar al dan niet spanning voelbaar is. De hele les is gericht op vertraging, het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest. Een ontspannen lichaam en de focus op de adem maken de weg vrij voor een innerlijk schouwen. door de stilte in jezelf op te zoeken ontstaat er ruimte op verschillende niveaus fysiek(houdingen), het energie/emotionele lichaam(voelen) en het mentale lichaam (denken).

Bewustwordingsproces

Restorative Yoga brengt een bewustwordingsproces op gang. Dit bevordert zelfkennis en mindfulness wat leidt tot betere levenskeuzes en meer geluksgevoelens. Het stimuleert geduld, compassie en overgave. Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan biedt RY je de mogelijkheid te vertragen, jezelf zorgzame aandacht te geven en werkelijk tot jezelf te komen. De poses worden langer aangehouden soms wel 15 a 20 minuten zodat je voldoende tijd hebt om van de doe modus over te schakelen naar de zijn modus. Het parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd.

Zachtheid, rust en ontspanning

Restorative betekent herstellend. Het herstelt je lichaam van de gevolgen van dagelijkse stress en ondersteunt het zelfhelend vermogen. Restorative Yoga is geschikt voor mensen met spanningsklachten en burn-out, maar ook bij vermoeidheid, in een herstelproces van een blessure of ziekte, bij hormonale disbalans. Eigenlijk voor iedereen die behoefte heeft aan een rustpunt. als andere vormen van yoga te zwaar voor je zijn.

Kernwoorden :

zachtheid en zelf zorg, onthaasten en ontspannen, herstellen en helen, van buiten naar binnen

B.K.S Iyengar

Grondlegger van de Restorative yoga is de bekende indiase yogaleraar B.K.S Iyengar hij gebruikte allerlei props (hulpmiddelen) zoals blokken, stoelen, dekens en riemen om zijn studenten te ondersteunen als ze last hadden van stijfheid of blessures. Later is het verder ontwikkeld door zijn student Judith Hanson Lasater

Naast zelf een tijd Restorative yogalessen te hebben ervaren voor mijn herstel na ziekte, was ik geraakt door deze mooie yogavorm en ben ik de erkende restorative yogaspecialisatie opleiding voor yogadocenten gaan doen bij Diana van der Gaast: www.yogaflow.nl.

“I know you can do more! The question is , are you capable of doing less? In yoga, and in life.” (Lizzie Lasater)

Meer informatie

Wil je meer weten mail mij dan op link: info@yogaherbsandflow.nl
Klik hier om te zien waar en wanneer de reguliere yogalessen zijn.